Over mij

Ik, Marja Oude Avenhuis-Kreuwel, ben 33 jaar werkzaam geweest in de reguliere gezondheidszorg als verpleegkundige en daarna als deskundige Infectiepreventie in ZGT te Almelo.

Een burn out in 2011 heeft mijn leven een andere wending gegeven.

Tijdens de zwangerschap van onze jongste zoon heb ik ervaren dat ik energie kon doorgeven via mijn handen waar mensen baat bij hadden op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. Aangezien dit voor mij nog onbekende materie was en ik me hierin niet durfde te ontwikkelen, heb ik dit naar de achtergrond verschoven. Ik bleef echter wel geïnteresseerd in de alternatieve geneeswijze en maakte waar mogelijk hiervan gebruik.

De burn-out kreeg ik 13 jaar later en hierdoor ontdekte ik dat ik niet meer vanuit mijn hart leefde. Ik was letterlijk ‘opgebrand’ door deze manier van leven. Gelukkig kwam ik dankzij deze burn-out weer in contact met mijn hart en ging ik vanaf dat moment steeds meer mijn hart volgen.

Ik ben me innerlijk gaan verdiepen waardoor ik mijzelf behoorlijk tegen kwam. Ik besefte hoe hard ik was geweest voor mezelf en hoe hoog ik mijn lat had gelegd (nogal perfectionistisch van aard).

De weg naar verdieping in mezelf ging met vallen en opstaan. Het telkens opnieuw weer opstaan en het 'vallen en falen' liefdevol te accepteren heeft me enorm in mijn kracht gezet. Ik ben, als jongste in een gezin van 8 kinderen, opgegroeid onder het motto 'spreken is zilver, zwijgen is goud'. Die innerlijke kracht moest dus ook echt aangeboord worden om mijn waarheid te kunnen en mogen uitspreken en vooral om het te leven. Voor mijn gevoel heb ik in de jaren na de burn-out bergen verzet en vele wegen gebaand die er voorheen niet waren. Niet voor niets want deze ervaringen mag ik weer delen zodat het anderen inspireert om hun hart te volgen.

In oktober 2013 heb ik ontslag genomen en ben per 1 januari 2014 mijn eigen welzijnspraktijk gestart, als holistisch energetisch therapeut/coach. Ik heb diverse opleidingen en cursussen gevolgd, veel literatuur gelezen, en ben/blijf hiermee steeds in ontwikkeling.

Alles is energie oftewel trilling en met elkaar verbonden, zowel ons lichaam maar ook onze gedachten en de wereld om ons heen.
Voor mij staat daarom een klacht niet op zichzelf, maar is het een onbewust signaal dat aangeeft wat er diep van binnen in ons leeft. Als alleen de klacht wordt behandeld en de oorzaak van het afgegeven signaal geen aandacht krijgt, kan de klacht chronisch worden. Daarom is mijn vurige wens dat de reguliere en complementaire gezondheidszorg gaan samenwerken waardoor er een eerlijke, transparante en goedkopere gezondheidszorg ontstaat, met de nadruk op gezondheid i.p.v. ziekte.

Na mijn praktijkervaring als verpleegkundige, pedicure en deskundige Infectiepreventie heb ik op energetisch gebied onderstaande opleidingen en cursussen gevolgd:
 • 1 jaar opleiding tot holistisch energetisch therapeut
 • Merkaba healing 1 + 2
 • Opleiding tot kindercoach
 • Verbinden met het Universum
 • Innerlijke Vrijheid
 • Energetische huisreiniging
 • Steenlegging
 • Psychosociaal + Paramedisch Mediumschap
 • Tibetaans Lichtwerk
 • De Nieuwe Coachopleiding
 • Kruidencursus  
 • Heart Connection Nederland 1 t/m 4 (Germaanse Geneeskunde)