Wat is holistische visie?

Holos is Grieks en betekent 'het geheel'.
Volgens de holistische visie ben je een eenheid op fysiek, mentaal, emotioneel en bewustzijnsniveau. Een klacht komt niet voor niets; het maakt iets duidelijk.

Een klacht, ongeacht op welk niveau, geeft aan dat de energie is vastgezet (geblokkeerd); het stroomt niet vrij door. Op die plek is er dus een verdichting van de energie ontstaan. Zo’n blokkade wat we ervaren als pijn, emotie, onrust etc. is dus een signaal wat graag gehoord/gezien wil worden …..
Als alleen de klacht wordt behandeld en er geen aandacht gegeven wordt aan de oorzaak van het afgegeven signaal, kan de klacht chronisch worden. 

Alles is energie, oftewel trilling, en met elkaar verbonden. Zowel ons lichaam, onze gedachten, als de wereld om ons heen. Hierdoor geldt: wat je uitzendt, trek je aan. Dus … de buitenwereld is een afspiegeling van wat er in je leeft. Wil je de buitenwereld veranderen dan mag je de verandering in jezelf teweeg brengen. Uit ervaring weet ik dat het werkt. Ik ben me ervan bewust dat het heel eenvoudig klinkt maar de verandering is een proces, hierin wil ik je graag begeleiden.

Als je in meer in eenheid met jezelf bent kan de energie vrij doorstromen in je lichaam en voel je je fit en vitaal. Zodra die energiestroom geblokkeerd is, door bijvoorbeeld langdurige spanningen, hoge werkdruk, privé problemen, ontstaan er klachten (blokkades), op fysiek, mentaal, emotioneel of bewustzijnsniveau.
Doordat alles energie is en met elkaar verbonden, zijn ook de erfelijke factoren en omgevingsfactoren van invloed.
Waar voed jij je mee in het dagelijkse leven? Dit betreft de voeding qua eten en drinken, maar ook de informatie die je tot je laat komen en de mensen waarmee je omgaat.  Alles is van invloed op hoe jij je voelt en hoe de energie stroomt.

Mijn holistische visie gaat nog verder door te streven naar een eenheid tussen mensen, dieren en natuur voor een gelijkwaardig, liefdevol en harmonieus samenzijn voor iedereen: liefde te zijn en te verspreiden.
Dit is tevens de betekenis van mijn logo.